W E D D E

Wedde is een typisch esdorp te midden van natuurschoon van grote verscheidenheid.

Middenin het dorp staat de Burcht te Wedde, een voormalig steenhuis van waaruit ooit Adde Addinga het gezag over de heerlijkheid Westerwolde met vaste hand uitoefende. De hardvochtige politiek van de Addinga’s stuitte op weerstand bij de plaatselijke bevolking die uiteindelijk met hulp van de stad Groningen in 1478 de oorspronkelijke burcht met de grond gelijk maakte. Nadat deze in 1486 herbouwd werd, kreeg het huis na diverse verbouwingen in 1959 zijn huidige vorm. Enkele jaren geleden is de Burcht in gebruik genomen als een kinderhotel. De burcht is niet opengesteld voor bezichtiging. Wel kunt u heerlijk wandelen rondom de Burcht. 

 

 Jaarlijks is Wedde het startpunt voor de Oost-Groningse fietsdriedaagse. In 2019 vindt de fietsdriedaagse plaats op 21, 22 en 23 mei. Via deze link kunt u de website van de fietsdriedaagse bezoeken.


Ook vindt elk jaar de Lichtweek plaats in de eerste volle week van september. De hele week staat dan in het teken van allerlei activiteiten voor jong en oud. Alle huizen zijn dan verlicht en de tuinen prachtig versierd. De week begint altijd op de maandagavond met een mooie optocht. De lichtweek bestaat dit jaar alweer 61 jaar en is een echt dorpsgebeuren die vele bezoekers trekt uit het dorp maar ook uit de wijde omgeving. Via deze link kunt u de website van de lichtweek Wedde bezoeken.